Фірмовий магазин алкоголю

banner
Коктейлі

Бадьорість з бонусом: день еспресо мартіні

calendar
views 144 перегляди

Всесвітній день еспресо мартіні святкується 15 березня, і не знаю, як ти, а я дуже люблю це свято і цей напій. Бо що може бути кращим за ароматне поєднання гіркої кави та міцного алкоголю? Коктейль додає бадьорості, покращує настрій, добре смакує у будь-яку пору року та час доби. І зараз я розповім тобі про історію його створення, спосіб приготування та різноманітні оригінальні рецепти.

Все почалося в Лондоні

Якщо історії походження більшості з класичних коктейлів – це суміш чуток і неперевірених легенд, то з еспресо мартіні все просто та зрозуміло. Вперше його змішав бармен лондонського Soho Brasserie – Дік Бредселл, і було це у 1983 році. Щоправда, тоді напій мав назву «горілка еспресо», бо його основою була саме стара добра горілка.

Через кілька років коктейльна мода змінилась, коктейлі з мартіні та у спеціальних мартіні-келихах стали дуже популярними. Тому Дік змінив назву свого напою, щоб підвищити продажі, але склад залишився таким самим, як і раніше: горілка, кавовий лікер, еспресо, а також лід і кавові зерна.

Цікаво, що існує і третя версія назви напою – «фармацевтичний стимулятор». Зі слів самого Діка Бредселла, народилась вона тоді, коли до нього у бар зайшла якась топмодель і попросила коктейль, який її спочатку розбудить, а потім… зробить щось непристойне, але дуже приємне, якщо ти розумієш, про що я.

Класика та фантазії на тему

Класичний рецепт еспресо мартіні виглядає так:

  • 2 частини горілки;
  • 1 частина кавового лікеру Espresso Coffee від Volare;
  • 1 частина кави еспресо;
  • 2-3 зернятка кави;
  • лід.

Холодна кава та горілка заливаються у шейкер, де на них вже чекає лід, все це енергійно струшується, а потім проціджується у широкий келих для мартіні. Кавові зерна кидаються зверху як прикраса, але ти можеш їх з’їсти, щоб отримати ще більший заряд бадьорості.

До речі, каву для коктейлю, як і алкоголь, можна придбати на нашому сайті.

Якщо ти любиш експерименти та оригінальні варіанти класики, то можеш зробити не просто еспресо мартіні, а шоколадно-апельсиновий еспресо мартіні. В такому випадку додай до наведеного вище рецепту по 1 частині апельсинового та шоколадного лікеру. Це може бути, наприклад, знаменитий Куантро з його неповторним цитрусовим смаком і солодкий шоколадний Volare Creme de cassis.

Також за бажання горілку можна замінити на бурбон, а каву – на какао. Ті, хто любить солодке, можуть додати трохи цукрового сиропу, а зверху напій можна прикрашати не тільки зернами кави, але й тертим шоколадом і цедрою.

Еспресо мартіні – дуже популярний і дуже смачний коктейль, який поєднує у собі властивості свіжозвареної кави та міцної горілки. Він здатен покращити будь-який день, і підійняти настрій, а ще це чудовий дигестив, який добре пасує до багатьох страв. Головне – обрати для коктейлю якісні компоненти, і саме такі ти знайдеш на нашому сайті BAYADERA.UA.

Довідкова стаття, основана на експертному погляді автора.

Iнші
{{ title }}
Додавання товару в кошик
image
{{productInfo.name}}
{{attributesString}}
Пляшка {{productInfo.volume}}
1 шт {{totalPriceRound}}{{totalPrice}}
від {{actionQuantityFirst || actionQuantitySecond}} шт {{ this.productActionInfo.actionPriceFirst || this.productActionInfo.actionPriceSecond }}₴
{{priceAPiece}} ₴ / шт.
Оптова ціна
Додати {{ this.productActionInfo.actionQuantityFirst }} за ціною {{ this.productActionInfo.actionPriceFirst }} ₴ / шт.
Додати {{ this.productActionInfo.actionQuantitySecond }} за ціною {{ this.productActionInfo.actionPriceSecond }} ₴ / шт.