Коли душа бажає чогось приємного, а тіло — смачненького і безтурботного, на допомогу приходять лікери Baileys. Ніжно-вершкові, солодкі, сповнені м’якими відтінками наших улюблених ласощів та звабливими прянощами. Ну хіба тут можна встояти?
От і ми не змогли. Тож сьогодні у нашому коктейльному меню цікаве поповнення. Ділимося смачними експериментами з особливим лікером цього бренду — Baileys Tiramisu Cocktail. Цей напій гармонійно поєднує найкращі риси вишуканого італійського десерту, ніжного маскарпоне, насиченої кави еспресо та славнозвісних ірландських лікерів Бейліс.
Саме тому коктейлі з ним виходять просто чудовими. Скуштуй це сам, і ти переконаєшся. І закохаєшся. З першого ж ковточка!
Рецепт фірмового коктейлю Baileys Tiramisu with a twist
А почнемо ми з цікавого варіанту, який пропонує нам сам бренд Baileys. Це коктейль із Baileys Tiramisu Cocktail (так, ось такий кумедний каламбур із назвою). Готується він швидко, п’ється із задоволенням та як посмак залишає по собі млосне бажання опинитися прямо зараз десь на мальовничому італійському узбережжі, серед квітучих апельсинових дерев, смарагдових виноградників та лазурних хвиль… Ну, або ж просто поласувати ще одним келихом цієї п’янкої солодкої комбінації.
Інгредієнти коктейлю Tiramisu with a twist:
- вершковий лікер Baileys Tiramisu Cocktail — 50 мл
- горілка Smirnoff — 25 мл
- лід
- какао-порошок
- паличка печива Савоярді
Отже, починаємо міксувати. У шейкері гарненько збовтай наш солодкий ірландський лікер Бейліз Тирамісу Коктейль, чистесеньку британську горілочку та кілька кубиків льоду. Потім обережно перелий крізь ситечко напій до коктейльного келиха. Радимо обирати для цього широкий бокал для мартіні — і пити зручно, і своїм виглядом надихає.
Далі обережно притруси цей ніжно-вершковий коктейль дрібкою какао-порошку. Це й естетичний момент, і смаковий, адже така добавка надасть нашому смаколику тонку гіркувато-шоколадну нотку, яка вдало доповнить солодкий акцент.
І останній штрих — паличка печива Савоярді. Ну бо куди ж воно, щоби тирамісу та без Савоярді?
Рецепт коктейлю Tiramisu Espresso Martini
Полюбляєш не тільки італійські солодощі, але й каву? Тоді ось тобі інший рецепт коктейлю з лікером Baileys Tiramisu Cocktail — більш кавовий. Готується Tiramisu Espresso Martini теж дуже просто, а на смак… Повір, закохатися у нього можна ще швидше. Але попереджаємо одразу, що це не лише смачно, але й доволі міцно, тож заздалегідь подбай про якесь смачненьке частування до цього напою.
Інгредієнти коктейлю Tiramisu Espresso Martini:
- лікер Baileys Tiramisu Cocktail — 20 мл
- кавовий лікер Volare Espresso Coffee — 25 мл
- горілка — 45 мл
- кленовий сироп — 10 мл
- лід
Озброюємося нашим улюбленим шейкером та закидаємо в нього всі інгредієнти: лід, горілку, кавовий лікер, Бейліз Тирамісу та трішечки кленового сиропу. Трусимо секунд 15, щоби усе це багатство добряче перемішалося, та переливаємо крізь ситечко в келих. Готово!
Рецепт коктейлю Tiramisu Espresso Vanilla
А ось тут на тебе чекає міцний і дуже бадьорий коктейль, який зарядить тебе енергією на всю ніч. Він теж на основі Baileys Tiramisu, проте тут ми використовуємо свіжоприготовану каву еспресо та ще один цікавий інгредієнт — запашну ванільна горілка. Ну, або ж чисту горілку на твій смак та трохи стручкової ванілі для вишуканого аромату. Чи навіть ванільний лікер. Так, тут теж можна експериментувати.
Інгредієнти коктейлю Tiramisu Espresso Vanilla:
- лікер Baileys Tiramisu Cocktail — 100 мл
- кава еспресо — 100 мл
- ванільна горілка — 50 мл (можна замінити звичайною чистою горілкою та стручком натуральної ванілі або ванільним сиропом)
- лід
- какао-порошок
- паличка печива Савоярді
Міксуємо еспресо, лікер, горілку і лід у шейкері, потім проціджуємо крізь ситечко у великий коктейльний келих. Зверху притрушуємо запашним какао-порошком та кладемо на крайку келиха печиво. На кілька секунд затамуємо подих від цієї апетитної краси та смакуємо, насолоджуючись кожним ковточком.
А потім тусимо до ранку на запальній вечірці, бо гарного настрою й енергії буде просто через край!
Ну що, ми надихнули тебе на нові коктейльні експерименти? Тоді сміливо приступай до них. І уперед — до смачних відкриттів та гарного настрою!