Лондон. 1920-ті роки. Вечір. До Ciro's Club заходить красива жінка в білій сукні і хоче випити щось смачне, але не дуже міцне. Місцевий бармен хоче вразити даму, готує коктейль та називає його на її честь — «Біла леді». Якщо вірити чуткам, саме так і було створено один з найвідоміших коктейлів світу.
Зрозуміло, що в житті зазвичай не все так красиво. Але кожна зірка має мати легенду. Коктейль White Lady можна записати саме до таких.
Як було насправді?
А як було насправді, ніхто того не зна. За авторство борються не кілька барів, а кілька країн. В США коктейль присвятили співачці Еллі Фіцджеральд, яка в білій сукні співала про хитромудру леді.
У Франції вважають, що напій вигадав бармен Ернест Лакура, який працював у готелі Ritz в Парижі у 1920-х роках. Згідно з цією історією, МакЕлхон потім приїхав до Парижа, де спробував цей коктейль, запам'ятав його і пізніше привіз з собою до Лондона.
Точно можна стверджувати, що «Біла леді» була дуже популярною в часи сухого закону у США. Там його любили за елегантність і витончений смак.
Протягом 20-го століття White Lady зазнала кількох модифікацій, а бармени вносили свої корективи до оригінального рецепту. Деякі варіації включали додавання цукрового сиропу для балансування кислотності, тоді як інші додавали яєчний білок для створення пінистої текстури.
Сьогодні White Lady входить в число офіційних коктейлів Міжнародної асоціації барменів в категорії «Незабутні». Він витримав випробування часом завдяки своєму гармонійному поєднанню ароматів джину, цитрусових та апельсина.
Смак
White Lady вдало поєднує в собі сухість джину, кислинку лимонного соку та легку солодкість Cointreau. Поціновувачі описують його як яскравий, чистий і добре збалансований.
На смак коктейлю випливають пропорцій інгредієнтів, а також будь-які додаткові елементи, такі як цукровий сироп або яєчний білок. Приготована за класичним рецептом «Біла леді» має цитрусовий смак, який є водночас освіжаючим і витонченим.
Як приготувати?
Рецепт коктейлю «Біла леді» простий і швидкий. Головне, мати якісні інгредієнти, тоді смак буде неперевершеним.
Інгредієнти:
- London Dry Gin — 40 мл
- Cointreau — 20 мл
- лимонний сік — 20 мл
- лід
- лимонна шкірка для декору
Налий у шейкер лимонний сік, апельсиновий лікер та джин. Наповни шейкер льодом та збий. Перелий в охолоджений келих купе та прикрась шкіркою лимона. Смачного!
Якщо захочеш поекспериментувати та спробувати з яєчним білком, лови рецепт.
Інгредієнти:
- London Dry Gin — 50 мл
- Cointreau — 25 мл
- лимонний сік — 25 мл
- сироп — 2 ч.л.
- яєчного білка — ½
- лід
- лимонна шкірка для декору
Налий джин, лікер, лимонний сік, сироп та білок у шейкер. Додай туди лід. Гарно струси та проціди суміш. Викинь лід та поверни суміш у шейкер. Струшуй, поки не утвориться піна. Налий в келих купе та прикрась шкіркою лимона. Насолоджуйся!