Jägermeister — це не просто трав’яний лікер, це бог серед трав’яних лікерів. Так як грецькі боги не лише сиділи на Олімпі і чесали бороди, а спускалися в народ, так і Jägermeister сходить з п’єдесталу, аби подружитися з іншими напоями.
Отож, розповімо з чим можна пити Єгермейстер та з ким він уже в теплих стосунках.
Deer & Beer
З пивом вони вже давно є гарними друзями, адже їх об’єднує любов до Німеччини.
Візьми:
- Jägermeister — 40 мл
- пиво — 330 мл
А далі ще простіше. Наповни шот крижаним єгермейстром, а кухоль пивом. Вигукни “Будьмо” і пий: спочатку лікер, потім пиво. В кінці скажи “Так, це воно”...
Мисливський чай
Влаштуй собі чаювання. Хоч цей напій трохи відхиляється від традицій, він безперечно вартий окремої церемонії.
Тобі знадобиться:
- Jägermeister — 50 мл
- сік лайма — 20 мл
- чорний чай — 50 мл
- кленовий сироп — 15 мл
- лимонна шкірка
- кубики льоду
Завари чай та дай йому охолонути. Налий чай, єгермейстер, кленовий сироп та лимонний сік у чашку. Додай лід та прикрась зверху шкіркою лимона. Скажи «cheers» з дуже сильним британським акцентом, вдихни аромат та насолоджуйся
Фіолетовий олень
Поринь у фіолетову казку. Коли сонце зустрічається з горизонтом, а Jägermeister — з ягодами, народжується магія.
Візьми:
- ягідний чай — 25 мл
- єгермейстер — 50 мл
- лимонний сік — 25 мл
- ожиновий (або інший ягідний) джем — 10 мл
- цукрову пудру
- лід
Поклади ожину та джем у шейкер і обережно змішай. Додай всі рідкі інгредієнти та струси наче маракас. Двічі проціди над льодом у склянку. Посип зверху цукровою пудрою та святкуй, ніби у тебе день народження.
Олд фешн з Jägermeister
Традиції треба осучаснювати. Додай німецьких ноток до класичного коктейлю, щоб відчути його по новому.
Тобі знадобиться:
- Jägermeister — 15 мл
- кленовий сироп — 15 мл
- житній віскі — 45 мл
- бітер
- шкірка апельсина
- лід
Поклади лід у склянку, налий віскі та Jägermeister. Додай кленовий сироп і трохи коктейльного бітера. Прикрась шкіркою апельсина перед подачею.
Наостанок нагадаємо, що Jägermeister смакує божественно і наодинці. Ідеально пити охолодженим до температури -18°C. Тоді він стає тягучим і солодкуватим. Але якщо ти хвилюєшся за горло, можна пити й теплим. Тоді краще розкривається аромат трав.
Як і з будь-яким богом, у кожного з Jägermeister свої стосунки. Тож пробуй різні варіанти та вибирай найближчий собі.