Привіт, друже! Настала осінь, і це означає, що прийшов час загортатися в теплу ковдру, вмикати улюблені серіали та спостерігати за тим, як з дерев падає жовте листя. А ще осінь – це ідеальний сезон для того, щоб готувати та куштувати смачнючі алкогольні напої. Хто сказав глінтвейн? Так, про нього я теж сьогодні розкажу, але також навчу тебе готувати багато інших «осінніх супів».
Глінтвейн, грог та інші осінні напої
Отже, почнемо з найбанальнішого – з глінтвейну. Рецепт, мабуть, знайомий всім, але я напишу його ще раз. Беремо тихе вино (зазвичай для глінтвейну беруть сухе або напівсолодке червоне, але ніхто не заважає тобі експериментувати з іншими видами), наливаємо його в каструлю та нагріваємо майже до кипіння на повільному вогні. Під час нагрівання додаємо нарізані яблука, апельсин, гвоздику, корицю, мед. Чіткого списку компонентів не існує, хтось полюбляє більш гострий напій і додає в нього перець, хтось віддає перевагу прянощам – анісу, кмину, мускату. Взагалі глінтвейн – це як борщ, у кожного виходить різний.
Другий за популярністю осінній алкоголь – це грог. Рецепт у нього максимально простий: беремо міцний чорний чай та в пропорції 1:1 змішуємо з чимось зігріваючим. Часто в грог додають ром, але підійде також коньяк або навіть горілка. Для того, щоб напій вийшов ще смачнішим, у нього можна додати мед і прянощі.
І завершує топ-3 осінніх напоїв духмяний пунш. Починають готувати його так само як глінтвейн, тобто беруть вино, додають спеції та нагрівають. А ось далі починається найцікавіше. На каструлю (або таз, відро, хто в чому готує) з вином ставлять решітку, на яку кладуть великий шмат цукру. Бажано, щоб він мав форму конуса, але це не принципово. Цукор поливають ром, який підпалюють, і так продовжується доки цукор повністю не розтане. В результаті виходить дуже насичений і надзвичайно ароматний напій, який чудово зігріє холодної ночі.
Якщо ти не бажаєш заморочуватись з усім оцим готуванням, то можеш просто взяти каву та додати до неї коньяк. Або підігріти пиво з корицею та гвоздикою. Або просто купити сидр. А я тимчасом розкажу про ще один вид осінніх напоїв.
Найкращі осінні коктейлі
Окрім добре відомих напоїв, про які я написав вище, існує ще безліч менш популярних, але від цього не менш смачних рецептів для осені. Ось лише декілька з них.
- Гарбузовий олд фешн.За основу тут береться бурбон, до якого додають апельсиновий лікер і, найголовніше, гарбузове пюре. З пропорціями експериментуй на власний розсуд, а для більш осіннього смаку можеш додати цедру та корицю.
- Осінній фріз. Змішай горілку та ігристе біле вино у співвідношенні 1:6, додай гарбузове пюре та корицю, насолоджуйся незвичайним смаком цікавої варіації популярного коктейлю.
- Барбері Шпрітц. Ще один простий і смачний рецепт, який містить Апероль, сухе ігристе вино та грейпфрутовий фреш у пропорціях 1:1:2. Апероль з фрешем та льодом змішуємо в шейкері, наливаємо в келих, додаємо вино, смакуємо.
- Вершковий ром. Я не можу назвати цей коктейль інакше ніж «затишним». Він не тільки чудово зігріває, але й створює дуже тепле відчуття завдяки своєму аромату. Для приготування тобі знадобиться темний ром, вода та молоко в рівних частинах, до яких треба додати кардамон, мускат, корицю, тростинний цукор і вершкове масло.
Продовжувати цей список можна дуже-дуже довго. але, я думаю, ти вже зрозумів основні принципи осінніх напоїв. Якісний алкоголь, соковиті фрукти, духмяні прянощі. Змішати, розігріти, налити у великий келих, запалити свічки, залізти під ковдру та поринути в осінній затишок.
До речі, величезний асортимент алкоголю для осінніх напоїв ти можеш знайти на нашому сайті BAYADERA.UA.