Фірмовий магазин алкоголю

banner
Коктейлі

Найкращі способи приготування коктейлю Мохіто

calendar
views 686 переглядів

Всі знають про коктейль Мохіто. Ось ти, друже, знаєш? І я знаю. Але мало просто знати, як зробити Мохіто. Якщо ти хочеш бути справжнім знавцем коктейлів, то тобі треба ще й володіти інформацією про різні варіації класики. Зараз я тобі її розкажу.

Мохіто класичний

Почнемо, так би мовити, з основ. Для приготування “банального” Мохіто тобі знадобиться:

  • білий ром
  • сік лайму
  • содова
  • листя м’яти
  • тростинний цукор
  • лід

Напевно, ти зараз подумав, що достатньо все це просто змішати. Але ніт. Тобто ти, звісно, можеш так і зробити, але де тут стиль? Де пафос та неперевершені навички бармена-профі, які здивують твоїх друзів? Немає. Отже, щоб був стиль і пафос, роби так, як я кажу.

Береш лайм, миєш, розрізаєш навпіл, потім половинки знову навпіл, а половинки половинок – ще раз навпіл. В тебе має вийти 8 шматочків. Далі береш бокал хайбол, кладеш в нього 2 шматочки лайму, кілька листячок м’яти та все це легенько чавиш мадлером. Легенько, щоб не розчавити все це, а лише вичавити трошки соку. Додаєш ще 2 шматочки лайму, цукор, перемішуєш за допомогою мадлера. Після всіх цих маніпуляцій кидаєш в бокал лід майже до верху, наливаєш ром та содову. В кінці тобі треба все це перемішати легкими рухами знизу вверх та прикрасити свіжою м’ятою та лаймом.

Це – класичний Мохіто, який пречудово смакує в спеку, охолоджує тіло та підігріває душу. Та за роки існування цього рецепту виникла ще безліч варіацій. Наприклад, безалкогольний – класичний рецепт мінус ром. Але ми ж тут не за тим зібрались, щоб про безалкогольні напої розмовляти, чи не так?

Нестандартні Мохіто

Щоб не робити кислу міну, коли п’єш Мохіто, треба його трохи підсолодити. Цукор? Та ні, нащо, коли є дуже файні природні підсолоджувачі. Наприклад, полуниця, персик, яблуко або кавун. Рецепт тут такий самий, як в класиці: порізати лайм та інший фрукт, почавити мадлером в бокалі, додати лід, білий ром (наприклад, ром Captain Morgan) та содову.

Якщо це теж видається банальним, то ось тобі рецепт так званого “нано-Мохіто”. Для нього тобі треба:

  • білий ром
  • сироп Ангостура біттер
  • содова
  • цукровий сироп
  • яйце
  • лайм
  • полуниця
  • малина
  • ожина
  • м’ята
  • кубики льоду

Погодься, склад вже звучить дуже цікаво та незвично. Готувати це теж досить непросто. Треба взяти шейкер, залити туди білий ром Real Rumабо інший за смаком, додати трохи цукрового сиропу, 3 краплі Агностури біттер та вичавити чвертинку лайму. Додати до всього цього лід та розлити по бокалах. Але це ще не кінець.

Параллельно змішай в блендері м’яту, яєчний білок, половинку лайма, цукровий сироп та содову. У тебе має вийти ніжна піна, яку треба налити в ті ж бокали, де вже чекає Мохіто.

Ще є “королівський” Мохіто, в який ще додають просекко (подавати в бокалі для вина) та “італійський”, де є лимончелло та сухий мартіні. Як бачиш, варіантів приготування освіжаючого коктейлю справді дуже багато, тому не бійся експериментувати. Просто бери ром, м’яту, лайм, содову та…

Довідкова стаття, основана на експертному погляді автора.

Iнші
{{ title }}
Додавання товару в кошик
image
{{productInfo.name}}
{{attributesString}}
Пляшка {{productInfo.volume}}
1 шт {{totalPriceRound}}{{totalPrice}}
від {{actionQuantityFirst || actionQuantitySecond}} шт {{ this.productActionInfo.actionPriceFirst || this.productActionInfo.actionPriceSecond }}₴
{{priceAPiece}} ₴ / шт.
Оптова ціна
Додати {{ this.productActionInfo.actionQuantityFirst }} за ціною {{ this.productActionInfo.actionPriceFirst }} ₴ / шт.
Додати {{ this.productActionInfo.actionQuantitySecond }} за ціною {{ this.productActionInfo.actionPriceSecond }} ₴ / шт.
Ми використовуємо файли cookie для надання послуг. Переглядаючи веб-сайт, ви даєте згоду на використання файлів cookie. Більше інформації.