Фірмовий магазин алкоголю

COINTREAU

Бренд COINTREAU фото

Cointreau – найвідоміший у світі бренд апельсинового лікеру. Лікер Cointreau виробляється з цедри гірких та солодких апельсинів, має надзвичайно концентрований аромат та 40% міцність.

Рецепт цього лікеру був винайдений Едуардом Куантро у 1875 році. Він зробив свій напій втричі більш ароматним за вмістом ефірних олій апельсину та зменшив вміст цукру у порівнянні з популярними на той час лікерами.

Сьогодні лікер Cointreau є основою понад 350 різноманітних коктейлів, серед яких найвідомішими є Маргарита та Космополітан. Виробляється у місті Анжер у Франції.

Крім класичного апельсинового лікеру в асортименті Cointreau також є Cointreau Noir – поєднання Cointreau Original з коньячними спиртами Rémy Martin і Cointreau Blood Orange – лікер з використанням цедри червоних апельсинів з французького остріва Корсика.

COINTREAU

Знайдено 8 товарів

Ціна, (₴)

5
3

Об `єм. л

1
1
1
1
3
1

Наявність товару

6
1
1

Цікаві пропозиції

3

1 л, 12 шт. у ящику, Франція, 40%

1 л
754 ₴
669 ₴
Додати в бар
Ціну знижено
Країна:

0.7 л, 6 шт. у ящику, Франція, 40%

0.7 л
556 ₴
490 ₴
Додати в бар
Ціну знижено
Країна:

0.5 л, 12 шт. у ящику, Франція, 40%

0.5 л
430 ₴
389 ₴
Додати в бар
Ціну знижено
Країна:

0.05 л, 120 шт. у ящику, Франція, 40%

0.05 л
92 ₴
Додати в бар
Країна:

0.35 л, 12 шт. у ящику, Франція, 40%

0.35 л
464 ₴
Додати в бар
Країна:

0.7 л, 12 шт. у ящику, Франція, 40%

0.7 л
758 ₴
Додати в бар
Літраж (л.):
Країна:

0.375 л, 6 шт. у ящику, Франція, 20%

0.375 л
388 ₴
Додати в бар
Літраж (л.):
Країна:

0.7 л, 12 шт. у ящику, Франція, 30%

0.7 л
741 ₴
Додати в бар
Літраж (л.):
Країна:

Cointreau – один із найвідоміших лікерів родом із Франції. Основу напою становить цедра солодких та гірких апельсинів, що створюють гармонійний баланс між свіжістю та насолодою.


Історія французького лікеру "Куантро"

Історія лікеру Cointreau бере початок з часів французької революції. Сімейний бізнес двох братів – Едуарда-Жана та Адольф Куантро – спеціалізувався на виготовленні авторських десертів. Для виробництва солодощів компанії була потрібна велика кількість ароматних лікерів, тому брати вирішили розширитися та відкрити власну винокурню.

В 1849 завод з виготовлення лікерів випустив першу партію напоїв, до складу яких входила дика вишня. Протягом наступних 20 років син одного з братів Едуард Куантро продовжив експериментувати з рецептурами для створення ідеального букета. Нарешті, в 1875 році світ побачив той Cointreau, який став еталоном апельсинового лікера. Кришталево прозорий, збалансований, насичений, у міру солодкий – саме таким залишається Cointreau, створений ще позаминулого століття.

Апельсини як основа були обрані не випадково. У ті часи цитруси були досить екзотичними фруктами, але в той же час їхній смак був універсальним і однакового подобався як жінкам, так і чоловікам. Секрет формули напою полягає у дотриманні точної пропорції між сухою та свіжою шкіркою, знятою із солодких та гірких апельсинів. Цитруси очищаються виключно вручну з дотриманням певної товщини шару цедри. Сушену шкірку змішують зі спиртом, цукром та водою у мідних перегінних кубах. За ніч цедра встигає виділити есенцію, а суміш повністю готова до дистиляції. У процесі перегонки спиртне зберігає найвиразніші апельсинові нотки, які так подобаються поціновувачам Cointreau.

Лікер Cointreau: види напою та рекомендації щодо вживання

Торгова марка «Куантро» пропонує покупцям продегустувати кілька видів лікеру з добавками:

  • Класичний Cointreau - має багатий апельсиновий смак з післясмаком ефірних олій.
  • Noir – поєднання класики французького лікеру із витриманими коньячними спиртами Rémy Martin.
  • Guignolet – попередник традиційного апельсинового лікеру «Куантро», виготовлений за рецептом 1874 з чотирьох сортів вишні, у тому числі дикої чорної.
  • Blood Orange – лікер, у складі якого переважає цедра червоних апельсинів, вирощених острові Корсика.

Будь-який з різновидів міцного цитрусового алкоголю можна подавати як аперитив для пробудження апетиту або дижестиву, що завершує трапезу. Завдяки унікальному купажу напій одночасно має ніжність та легку пікантність.

Залежно від сорту вміст спирту в лікері коливається не більше 30-40 градусів. Оскільки «Куантро» – напій досить міцний, пити його прийнято у невеликих кількостях із прозорих чарок. Смакують повільно, насолоджуючись витонченим апельсиновим смаком із приємною гіркуватістю. Якщо хочете відчути апельсинові акорди, що освіжають, спробуйте лікер в охолодженому вигляді. Розбавте його сильногазованою водою або содовою – та отримайте гарний варіант літнього коктейлю. Поціновувачам м'яких настоїв, що обволікають, попередньо можна не охолоджувати пляшку - так аромат і смак лікеру розкриваються повніше.

Cointreau можна додавати в каву, глінтвейн, грог, домашні десерти, випічку, соуси для заправки м'ясних страв. Кращими закусками для французького апельсинового лікеру стануть:

  • темні та білі сорти винограду;
  • стиглі вишні;
  • черешня;
  • шоколадні цукерки;
  • темний шоколад;
  • морозиво;
  • яблука;
  • твердий сир.

Рецепти популярних коктейлів із лікером «Куантро»

Знайомитись з «Куантро» краще у чистому вигляді, після чого можна поекспериментувати з міксами для дружніх вечірок та сімейних свят. В яких коктейлях використовують апельсиновий лікер Cointreau:

  • В-52. Для створення багатошарового шота у високу стопку наливають кавовий лікер (20 мл), поверх нього по лезу ножа вливають "Бейліс" (20 мл), завершують приготування третім шаром - Cointreau.
  • "Маргарита". У шейкері змішують прозору текілу (40 мл), апельсиновий лікер (20 мл), лаймовий сік (40 мл). Готовий коктейль проціджують, виливають у келих із льодом та облямівкою зі столової солі.
  • "Зелена миля". Один плід ківі розрізають на кілька частин і перетворюють на пюре на блендері. До пюре додають 30 мл лікеру і стільки ж абсенту, збивають протягом хвилини до однорідної маси. Келих із коктейлем оформляють гілочкою м'яти.
  • "Космополітен". У шейкері з льодом з'єднують охолоджену горілку (45 мл), лікер Cointreau (15 мл), журавлинний сік (30 мл) та сік лайма (1 чайна ложка). Готовий мікс переливають через ситечко у високий келих і подають із коктейльною вишнею.
  • "Флеш рояль". У високу чарку наливають 15 мл «Куантро», 10 мл імбирного сиропу, 15 мл грейпфрутового лікеру та чайну ложку свіжого соку лимона. Мікс готують пошарово - нижнім шаром буде сироп, потім лікер грейпфрутовий, лимонний сік і апельсиновий лікер.

У коктейлях смак та аромат «Куантро» грає всіма фарбами, доповнюючи гастрономічні особливості своїх «компаньйонів».

{{ title }}
Додавання товару в кошик
image
{{productInfo.name}}
{{attributesString}}
Пляшка {{productInfo.volume}}
{{totalPrice}}₴
{{priceAPiece}} ₴ / шт.