Віскі Dufftown Distillery
Dufftown Distillery – це синонім високоякісного шотландського віскі, що виробляється на винокурні в самому серці Спейсайд з 1895 року.
Зростаюча популярність напою дозволила розширити виробництво, збільшити кількість перегінних кубів з семи до дев'яти і подолати позначку розливу в 5 мільйонів літрів на рік. Вишуканий м'який смак шотландського віскі багато в чому обумовлений водою з місцевого джерела – Криниці Дорі. Вода тече по кам'яному руслу, омиваючи піщані породи та надає блендам особливі мінеральні ноти. Більшу частину асортименту Dufftown Distillery складають односолодові віскі витримкою від 8 до 12 років. У 1985 році торгова марка була викуплена найбільшою британською корпорацією Diageo, що володіє десятками брендів з виробництва елітного алкоголю.
Знайдено 6 товарів
Цікаві пропозиції
Ціна, (₴)
Об'єм. л
Витримка
Смак
Упаковка
Спосіб вживання
Аромат
0.7 л, Бурштиновий, Шотландія, 40%, Фруктовий, Цитрусовий, Горіховий, 6 шт. у ящику
0.7 л, Бурштиновий, Шотландія, 40%, Фруктовий, Цитрусовий, 6 шт. у ящику
0.05 л, Бурштиновий, Шотландія, 40%, Фруктовий, Цитрусовий, Горіховий, 96 шт. у ящику
0.7 л, Бурштиновий, Шотландія, 40%, Ягідний, Пряний, Яблуко, 6 шт. у ящику
0.7 л, Бурштиновий, Шотландія, 40%, Фруктовий, Цитрусовий, Горіховий, 1 шт. у ящику
0.7 л, Бурштиновий, Шотландія, 40%, Фруктовий, Пряний, Ваніль, Ірис, 6 шт. у ящику
Singleton – бренд витриманого віскі від шотландської компанії Dufftown Distillery. Напій справжніх чоловіків та супутник галасливих посиденьок у барі, він приваблює м'якістю та глибиною смаку, обумовленою подовженим терміном ферментації.
Історія бренду «Сінглтон»
Хоча Singleton – досить молодий бренд, він має тісний зв'язок з багатовіковою історією виготовлення віскі. Продукція «Сінглтон» виробляється на старовинних винокурнях Шотландії - «Глен Орд», «Глендуллан» і «Даффтаун». Найстаріша з них – «Глен Орд» – була заснована в 1838 році Томасом Маккензі на землі, отриманої в дар від шотландського короля Олександра III в далекому XIII столітті. На відміну від інших віскокурень, «Глен Орд» може похвалитися власною солодильнею, поставляючи солод на інші виробництва Dufftown Distillery.
Винокурня «Глендуллан» знаменита тим, що скотч її виробництва став улюбленим напоєм англійського короля Едуарда VII. Дистилерія «Даффтаун», заснована наприкінці XIX століття, через сто років пережила друге народження. Власні зразки віскі не мали особливої популярності серед покупців. Але з появою бренду «Сінглтон» віскокурня здобула репутацію як виробник відмінних сингл-молтів за помірною ціною.
Цікаво, що кожна з трьох винокурень спеціалізується на виробництві віскі Singleton для різних локацій з огляду на смаки споживачів. Продукція «Даффтаун» експортується до Європи, «Глендуллан» постачає спиртне до Північної Америки, а «Глен Орд» – до країн Азії.
Історія власне віскі Singleton of Dufftown бере початок у 1974 році, коли була випущена перша пляшка напою під цією маркою. Спочатку продукцію компанії можна було купити виключно в магазинах безмитної торгівлі Duty Free, але незабаром географія продажів значно розширилася. Назва Singleton у перекладі з англійської звучить як «одинак», що підкреслює односолодовий характер. Напій виготовляється тільки з ячмінної сировини з додаванням найчистішої м'якої води із відомого джерела Dorie Wel.
З роками технологію виробництва та дистиляції шотландського віскі «Сінглтон» було доведено до досконалості для надання алкоголю особливої насиченості та глибини. На відміну від звичайного бурбона, що ферментується близько 50 годин, напій від Dufftown Distillery проводить у бродильні до п'яти діб.
Одне з досягнень виробника – правильний вибір місткостей для витримки інгредієнтів. Оригінальний смак віскі надають бочки з європейського та американського дуба, у яких до цього зберігали херес чи бурбон. Згідно з рецептом, напій витримується в них поетапно, вбираючи медові та фруктові тони ароматної деревини.
Сьогодні випуск алкоголю під брендом Singleton збільшився у рази, а обсяг виробництва для постачання на світовий ринок перевищив 5 мільйонів літрів на рік.
Види віскі Singleton
Існує кілька різновидів шляхетного напою:
- Singleton of Dufftown 12 Years Old – напій 12-річної витримки, що витримується у діжках з європейського та американського дуба. Має збалансований смак з солодкими тонами та горіховий післясмак.
- Singleton of Dufftown 15 Years Old – теж витримується в діжках з американського дуба, але вже 15 років. У смаку є ноти фруктів та іриса, має тривалий горіховий післясмак.
- Singleton of Dufftown 18 Years Old – витримується в діжках від хереса та бурбона, має дуже насичений колір та солодкий смак з відтінками яблук, горіхів, м’яти, какао.
- Singleton Sunray of Dufftown – діжки від хереса, м’який вершковий смак, ноти ванілі, меду, запечених яблук і кориці.
- Singleton Tailfire of Dufftown – віскі Сінглтон з димним смаком, ароматами фруктів і ягід, багатим букетом з відтінками деревини та шоколаду.
Як правильно подавати та пити віскі Singleton?
Культура споживання віскі – це цілий список нюансів, яких рекомендуються дотримуватись для повного розкриття букета:
Дегустувати «Сінглтон» слід у другій половині дня у спокійній атмосфері. Важливо, щоб поблизу не було квітів, парфумерії та пахучих страв, що перебивають аромат алкоголю.
Надмірно охолоджувати алкогольний напій перед подачею не варто, оптимальною вважається температура 18 градусів. Для дуже теплого напою характерний надто спиртовий смак, а дуже холодний не розкриває ароматики.
Для подачі можна використовувати один із двох видів посуду - низькі склянки-тумблери з товстим дном або винні фужери на ніжці з вузьким шийкою.
Дегустують алкоголь невеликими ковтками – спочатку оцінюють колір та аромат, потім пробують на смак, утримуючи ковток напою у роті кілька секунд. Таке розпиття посилює приємний смак і дозволяє відчути всі ноти.
Чим молодший напій з асортименту, тим гладкішою та округлішою буде його текстура. Зрілі зразки відрізняються вираженою сухістю, помірною солодкістю та глибиною. Залежно від лінійки «Сінглтон» у смаку та ароматі можна відчути насичені горіхові відтінки, акорди карамелізованого яблука, кісточкових фруктів, східних прянощів, хрумких тостів, стиглої смородини.
Як чудовий дігестив, Singleton дегустують перед основною трапезою. Після вечері алкоголь подають у компанії із дорогою сигарою. Хоча віскі закушувати не прийнято, можна подати до столу різноманітні частування:
- темний шоколад;
- витримані сири;
- обсмажені горіхи;
- сушений інжир;
- копчений лосось;
- м'ясні рулети;
- стейки на грилі;
- яблучний пиріг.
До дегустації можна підготувати чисту воду для зниження міцності, охолоджене каміння та лід. Правильно поданий Singleton стане нагородою для будь-якого дегустатора та порадує поціновувачів односолодових сортів.





























