SAINT RÉMY
Знайдено 5 товарів
Цікаві пропозиції
Ціна, (₴)
Об'єм. л
Класифікація
Витримка
Смак
Упаковка
0.7 л, Франція, 40%, Фруктовий, Ваніль
0.5 л, Франція, 40%, Фруктовий, Ваніль
0.7 л, Франція, 40%, Ваніль, Сухофрукти
0.05 л, Франція, 40%, Шоколад, Ваніль, Карамель
0.5 л, Франція, 40%, Шоколад, Ваніль, Карамель
Витончений, м'який, збалансований, багатогранний – такими епітетами можна описати еталонний французький бренді Saint Remy VSOP. На думку творців напою, кожна його крапля передає характерні риси місцевих лоз і терруарів, формуючи стійкий тривалий післясмак.
Історія бренду St. Remy
Появі найпрестижнішого бренді в історії передувала сумна подія – навала комах-шкідників, які занапастили більшу частину французьких виноградних плантацій. Власник невеликої гуральні, підприємець Поль-Еміль Ремі Мартан II, зайнявся пошуком винограду для виробництва напоїв замість втраченого сорту. Знищений філоксерою виноград Фоль Бланш, який служив основою для виробництва коньячних спиртів у регіоні, успішно замінили схожим на смак сортом Гро План. Рецептуру було скориговано, й у 1886 року у продаж надійшов перший бренді St. Remy, котрий очікував приголомшливий успіх.
Виробничі потужності розташувалися на околицях Нанта - недалеко від місця зростання винограду Гро План в долині Луари. Свою назву винокурня одержала на ім'я єпископа Сан Реміджіо, який хрестив у 459 році першого французького короля з династії Меровінгів Кловіса I.
Після розширення виробництва під маркою Saint Remy вже випускалося понад 40 тисяч бочок напоїв на рік. Продовжувалися експерименти з дистиляцією, результатами яких стала поява бренді Fine Saint Remy. Істотний внесок у розвиток коньячної справи «Сен-Ремі» зробила Мартіна Пейн – видатний французький купажист. Вона розробила вишуканий бленд, який став основою культового бренді St-Remy XO.
До складу асамбляжої бренді Saint Remy входять виключно французькі білі та темні сорти винограду. Рецепт знаменитого напою тримається у секреті, відомі лише деякі тонкощі технології. Виноградне вино піддається перегонці для отримання коньячних спиртів високої якості, після чого дистилят витримується у дубових бочках. Залежно від терміну витримки визначається категорія бренді - VSOP, XO, VS. До колекції також входять лімітовані серії напою – Reserve Privee, French Chardonnay Cask Finish та кілька видів лікерів.
Виноробня має власну бочарню Сегюн Моро - це найбільше виробництво бочок на території Франції. Для виготовлення резервуарів використовується лише лімузенський дуб, що надає купажам бренді характерних шоколадно-ванільних нот.
У 1960-х роках народилася ідея дизайну матової пляшки для бренді «Сен-Ремі» категорії VSOP. У 1970-ті кількість країн-експортерів асортименту алкогольної продукції St-Remy досягла вісімдесяти. У 1990 році після злиття коньячного бренду з Cointreau утворився холдинг Remy Cointreau Group, який став великим гравцем світового ринку преміального алкоголю.
Коньяк Saint Remy VSOP та його особливості
Приставкою VSOP у назві бренді Saint Remy позначають ступінь витримки напою згідно з французьким маркуванням. Very Superior Old Pale (VSOP) – це дуже старий коньяк, який перед надходженням у продаж провів у дубових бочках не менше 4 років, а найчастіше набагато довше. Представники компанії «Сен-Ремі» називають напій еталоном французького бренді та заявляють, що саме цьому зразку торгова марка завдячує своєю популярністю.
Бренді Saint Remy VSOP створений за класичною рецептурою з винограду білих та червоних сортів. Прозорий напій має золотисто-бурштиновий колір та насичений фруктово-ягідний аромат. За рахунок маслянистої структури краплі спиртного повільно стікають по стінках келиха і прилипають до них як дрібні сльози. Цікава ароматика бренді виткана з нот, характерних для соковитих плодів – персика, груші, інжиру. Збалансований смак дозволяє насолодитися відтінками деревини та гіркого шоколаду з фінішем у вигляді тонкої ванільно-пряної ноти. В міру солодкий і гармонійний бренді не видає ні краплі гіркоти, і однаково подобається як чоловікам, так і жінкам.
Всю повноту смакових та ароматичних властивостей бренді Saint Remy розкриває при правильній подачі:
- Оптимальна температура становить 22-25 °C, що дозволяє коньячним спиртам повільно випаровуватися, вивільняючи ароматні акорди. Перед розпиванням чашу келиха можна погріти в долонях до появи виразних тютюнових та ванільних нот.
- Кращий посуд для подачі бренді St-Remy – коньячні фужери з широкою основою та звуженим шийкою. Така форма утримує аромат напою в посудині, дозволяючи насолоджуватися ароматикою якомога довше.
- П'ють бренді невеликими ковтками у чистому вигляді. Якщо напій здається занадто міцним, у фужер можна додати лід або приготувати оригінальний коктейль. Але за першої дегустації краще насолодитися первозданним смаком цього елітного алкоголю.
Французьким бренді «Сен-Ремі» прийнято пригощати гостей на дижестив, щоби їжа не перебивала його автентичний смак. За бажання можна підготувати закуски – віддавайте перевагу легким низькокалорійним стравам. З бренді непогано поєднуються дієтична шинка, морепродукти, маслини, курячі грудки, виноград, ванільне морозиво.
Коктейлі з елітним бренді – ще одна з іпостасей видатного напою. "Сен-Ремі" створює чудові поєднання з:
- какао-лікером;
- яблучним та лимонним соками;
- вершками;
- темним ромом;
- цукровим сиропом;
- яєчними жовтками;
- кальвадос;
- сухим шампанським.
Бренді Saint Remy VSOP високо цінується експертами та удостоєний срібних нагород престижних міжнародних конкурсів.