Фірмовий магазин алкоголю

The Botanist

Бренд The Botanist фото

Джин The Botanist – це молодий бренд джину, який випускається з 2011 року на винокурні Bruichladdich (Шотландія, острів Айла).

Для виробництва джину The Botanist використовується 22 види рослин з острова Айла (серед яких декілька видів м’яти, чебрець, меліса, ромашка, верес) та 9 класичних ботанікалів (ялівець, цедра цитрусових, коріандр тощо).

Дистиляція проходить у винятковому для індустрії джина перегінному кубі, що називають Ugly Betty («‎Потворна Беті»). Це ломондський перегінний куб, що зазнав унікальних модиікацій, щоб найкраще екстрагувати аромати та смаки з різних ботанікалів.

The Botanist – перший та єдиний сухий джин з острову Айла, багатошаровий та комплексний. Цей дивовижний напій зачаровує як у чистому вигляді, так і у складі коктейлів.

The Botanist

Знайдено 1 товар

Ціна, (₴)

1

0.7 л, 6 шт. у ящику, Шотландія, 46%

0.7 л
1 127 ₴
994 ₴
Додати в бар
Ціну знижено
Літраж (л.):
Країна:

Ексклюзивний джин з шотландського острова Айлей відомий шанувальникам якісної ялівцевої горілки під маркою The Botanist. Особливістю напою вважається складний склад, що налічує 22 рослинні компоненти, які збираються в регіоні вручну.


Історія алкогольного бренду The Botanist

Винокурня Bruichladdich, яка займається виробництвом джину "Ботаніст", була заснована в 1881 році. Але історія бренду The Botanist набагато коротша – перші партії напою під цією торговою маркою надійшли у продаж 2011-го. Своєю назвою продукт завдячує двом місцевим ботанікам, які були залучені до пошуків придатних для створення оригінального джину рослинних компонентів.

Шотландська ялівцева горілка виготовляється без витримки з використанням перегінних кубів та конвеєрної стрічки старої гуральні. Зокрема, дистиляція джину The Botanist протікає у старовинній ємності, яку називають Ugly Betty, і займає від 17 до 24 годин. Завдяки технології тривалої дистиляції виробнику вдається домогтися кристальної прозорості та звільнити джин від присмаку сивушних олій.

Рослинний купаж джину «Ботаніст» включає 9 класичних для виготовлення напою інгредієнтів. Ключову роль у рецепті грає ялівець двох сортів, доповнений коріандром, лакричником, фіалковим коренем, лимонною цедрою. Рослинну основу для Botanist вимочують кілька годин у суміші спирту і джерельної води, після чого склад піддають дистиляції. Пари, що утворилися, ароматизують настоєм для джину, що включає ще більш вишукані компоненти:

  • листя берези;
  • лікарську мелісу;
  • квіти вересу;
  • корінь ангелики;
  • квіти бузини;
  • листя чебрецю та ін.

Заготівлею всіх трав та рослин для виробництва джину The Botanist займається штатний ботанік винокурні Джеймс Дональдсон. Для торгової марки характерно дрібносерійне виробництво, що обумовлено великою часткою ручної праці, зокрема заготівлею рослинних складових джину. Незважаючи на невеликі партії продукції, торговій марці «Ботаніст» вдається постійно розширювати географію продажу та підписувати контракти з міжнародними партнерами.

Шотландський вишуканий сухий джин The Botanist удостоєний численних нагород у рамках тематичних заходів, присвячених виробництву алкоголю. А кількість охочих купити пляшку джину преміум-якості збільшується з кожним днем.

Як правильно пити шотландський джин The Botanist?

Джин «Ботаніст» має багату палітру смаку, сухий «характер» та високу міцність на рівні 46°. Багатошаровий і комплексний, він підкорює цінителів брендового алкоголю насиченими хвойними нотками та приємним післясмаком. Такого ефекту вдається досягти за рахунок технології подвійної настойки – пари спирту поглинають аромати трав та рослин, при цьому не руйнуючи букет.

The Botanist можна пити нерозбавленим як аперитив або основний алкоголь під час трапези. Джин у чистому вигляді дегустують добре охолодженим – рекомендована температура становить 5 °С. Спиртне розливають по невеликих стопках із товстим дном, посуд теж бажано охолодити. Кубики льоду додають за бажанням, випивають залпом чи великими частими ковтками.

Запивати елітний джин не прийнято, проте дозволяється змішувати при подачі з іншими напоями. Ялівцева горілка The Botanist пропонує велике поле для алкогольних експериментів і добре працює в коктейлях. Класикою жанру буде поєднання джину з тоніком або содовою водою у співвідношенні 1 до 2. Знизити градус алкоголю допоможуть цитрусові соки, «Спрайт», мінеральна та негазована вода, міцний свіжозаварений чай з бергамотом. Охолоджені компоненти беруть у рівних пропорціях та з'єднують у високому келиху.

Цікавим виходить смак «Ботаніст» із додаванням цукрового сиропу, меду, шматочків лайма. Для додання міксу ще виразнішого трав'яного аромату додайте до порції свіжу м'яту, розмарин або тархун.

З якими алкогольними напоями найкраще поєднується джин The Botanist:

  • сухий білий та червоний вермут;
  • м'ятний лікер;
  • ром;
  • текіла;
  • брют;
  • апельсиновий лікер.

Ідеальні закуски до джину The Botanist – морепродукти, в'ялене м'ясо, оливки, авокадо, копчений лосось, сир із крекерами, ягоди журавлини.

{{ title }}
Додавання товару в кошик
image
{{productInfo.name}}
{{attributesString}}
Пляшка {{productInfo.volume}}
{{totalPrice}}₴
{{priceAPiece}} ₴ / шт.