Фірмовий магазин алкоголю

Xenta Absentа

Бренд Xenta Absentа фото

Під торговою маркою Xenta виробляється найвідоміший в світі абсент. Він створюється за старовинною рецептурою 1926 року. Головним компонентом напою виступає артемізія, яка зростає високо в Альпах і формує той терпкий огортаючий смак, за який абсент так подобається покупцям. Xenta має в своєму розпорядженні власну лабораторію, де досліджуються лікарські рослини, польові трави і прянощі. Мета цих досліджень – доповнити та поліпшити характеристики класичного абсенту, створити цікаві екземпляри, що привернуть увагу нових шанувальників італійського абсенту.

Xenta Absentа

Знайдено 3 товарів

Ціна, (₴)

2
1

Об `єм. л

1
1
1

Наявність товару

2
1

Цікаві пропозиції

1

0.7 л, 6 шт. у ящику, Італія, 70%

0.7 л
783 ₴
Додати в бар
ТОП-продажу
Літраж (л.):
Країна:

1 л, 6 шт. у ящику, Італія, 70%

1 л
1 006 ₴
Додати в бар
Літраж (л.):
Країна:

0.5 л, 12 шт. у ящику, Італія, 70%

0.5 л
539 ₴
Додати в бар
Літраж (л.):
Країна:

Xenta – перший абсент, який надійшов на пострадянський ринок алкогольних напоїв. Ефектний зелений колір, складний ароматичний букет і приємна гіркуватість у смаку роблять «Ксенту» чаклунським напоєм, здатним здивувати будь-якого дегустатора.


Огляд абсенту Xenta

Ксента відноситься до категорії високоякісних трав'яних настоянок і має феноменальну міцність 70 градусів. Абсент виробляється за оригінальним рецептом 1926 року з використанням запашних трав, води з альпійських джерел та спирту найвищої якості.

Ретельно вивірений склад Xenta включає 10 рослинних компонентів:

  • три види полину (гіркий, альпійський і понтійський);
  • кардамон;
  • бергамот;
  • гвоздика;
  • насіння коріандру;
  • зелений аніс;
  • фенхель;
  • цейлонський коричник.

Полин для знаменитого абсенту вирощується в Італії на високогірних альпійських луках. У роботу йдуть тільки верхні частини рослин - молоді пагони, які вважаються ароматними і найменш гіркими. Після змішування рослинна сировина піддається тривалій мацерації – наполягання на спирті. Технологія спрямована на вилучення з рослини корисних речовин та ефірних олій із збереженням первозданного аромату сировини.

Готову спиртову настойку розбавляють джерельною водою і пропускають через фільтр для очищення домішок. Смарагдовий відтінок абсенту Xenta досягається природним шляхом за рахунок високої концентрації витяжок лікарських трав. Продукт проходить багаторівневу перевірку якості – технологи оцінюють колір, аромат та смак, порівнюючи показники із затвердженими критеріями.

Існує думка, що абсент відноситься до заборонених напоїв через присутність у ньому галюциногенної речовини туйону. Полин дійсно містить з'єднання, проте його концентрація в настоянці не перевищує 10 мг на літр, що робить "Ксенту" безпечним та легальним продуктом. Купити Xenta за доступною вартістю може кожен, хто бажає познайомитися з чаклунським напоєм.

Опис класичного абсенту на основі артемізії:

  • колір – прозорий, смарагдовий, з відтінками зеленого яблука та лайма;
  • аромат – складний, насичений, анісовий, з нотами прянощів та полину;
  • смак – терпкий, обволікаючий, гармонійний, з виразною полиновою гіркотою та насолодою лакриці;
  • післясмак – м'який, освіжаючий, з присмаком спецій, цитрусів та ментолу.

У лінійку торгової марки Xenta входять полегшений абсент Distilled міцністю 50 ° та Superior - подарунковий варіант преміум-класу з гілочкою полину в пляшці.

Як правильно пити нерозбавлений абсент Xenta?

Відчути традиційний полиновий смак настоянки від бренду Xenta вдасться при дегустації у нерозбавленому вигляді на аперитив. Найоригінальніший спосіб подачі абсенту – із запаленням. Стопку наповнюють абсентом, підпалюють, дають погоріти кілька секунд, після чого полум'я задувають, а напій випивають на єдиному вдиху.

Інші варіанти розпивання:

  • Французький метод. Використовується барна ложка з отворами або звичайна вилка. У келих наливають Xenta, зверху поміщають ложку (або вилку), на неї кладуть шматочок тростинного цукру. Цукор поливають крижаною водою – її обсяг має бути в 3 рази більшим за обсяг абсенту. У міру помутніння настоянки та вивільнення ефірних олій смак абсенту стане м'якшим.
  • Чеський метод. Над порожнім келихом встановлюють ложку з отворами, кладуть шматочок цукру та крізь нього наливають Xenta. Потім рафінад підпалюють, дають сиропу стекти і додають абсенту холодну воду (три частини).
  • Спосіб «Дві склянки». Стопку заповнюють «Ксентою» і ставлять на дно високої широкої склянки. У чарку повільно вливають дуже холодну воду, намагаючись потрапляти на дно судини. Коктейль буде готовий у той момент, коли в стосі залишиться одна вода.

Для дегустації розведеного абсенту підходять барні склянки, для подачі настою у чистому вигляді – стоси об'ємом 50 мл. Якщо вибираєте спосіб підпалювання, візьміть жароміцний посуд, який не розтріскається під дією полум'я.

Розбавити феноменально високу міцність «Ксенти» допоможуть безалкогольні напої – лимонад, апельсиновий та ананасовий соки, лимонний тонік, содова вода.

З якими продуктами поєднується італійський абсент?

Закуска, подана разом із абсентом, пом'якшить смак напою і дозволить дегустатору швидко сп'яніти. Відповідним супроводом до настоянки Xenta будуть фрукти - виноград, часточки яблук, апельсинів, груші, присипані цукром і корицею. Фруктова насолода елегантно відтіняє гіркоту Xenta і робить зрозумілішим її пряний смак.

Гармонічним буде поєднання абсенту «Ксенту» з:

  • гірким шоколадом;
  • пшеничними крекерами;
  • твердим солоним сиром;
  • гострим чеддер;
  • оливками;
  • мідіями та гребінцями;
  • маринованими грибами;
  • шматочками коричневого цукру.

Популярний варіант закуски - часточка лайма, присипана чайною ложкою цукру. Наголосити на італійському походження абсенту Xenta допоможуть в'ялені помідори, приправлені прованськими травами.

{{ title }}
Додавання товару в кошик
image
{{productInfo.name}}
{{attributesString}}
Пляшка {{productInfo.volume}}
{{totalPrice}}₴
{{priceAPiece}} ₴ / шт.