Xenta Absentа

Знайдено 3 товарів
Ціна, (₴)
Об'єм. л
1 л, Італія, 70%
0.7 л, Італія, 70%
0.5 л, Італія, 70%
Xenta – перший абсент, який надійшов на пострадянський ринок алкогольних напоїв. Ефектний зелений колір, складний ароматичний букет і приємна гіркуватість у смаку роблять «Ксенту» чаклунським напоєм, здатним здивувати будь-якого дегустатора.
Огляд абсенту Xenta
Ксента відноситься до категорії високоякісних трав'яних настоянок і має феноменальну міцність 70 градусів. Абсент виробляється за оригінальним рецептом 1926 року з використанням запашних трав, води з альпійських джерел та спирту найвищої якості.
Ретельно вивірений склад Xenta включає 10 рослинних компонентів:
- три види полину (гіркий, альпійський і понтійський);
- кардамон;
- бергамот;
- гвоздика;
- насіння коріандру;
- зелений аніс;
- фенхель;
- цейлонський коричник.
Полин для знаменитого абсенту вирощується в Італії на високогірних альпійських луках. У роботу йдуть тільки верхні частини рослин - молоді пагони, які вважаються ароматними і найменш гіркими. Після змішування рослинна сировина піддається тривалій мацерації – наполягання на спирті. Технологія спрямована на вилучення з рослини корисних речовин та ефірних олій із збереженням первозданного аромату сировини.
Готову спиртову настойку розбавляють джерельною водою і пропускають через фільтр для очищення домішок. Смарагдовий відтінок абсенту Xenta досягається природним шляхом за рахунок високої концентрації витяжок лікарських трав. Продукт проходить багаторівневу перевірку якості – технологи оцінюють колір, аромат та смак, порівнюючи показники із затвердженими критеріями.
Існує думка, що абсент відноситься до заборонених напоїв через присутність у ньому галюциногенної речовини туйону. Полин дійсно містить з'єднання, проте його концентрація в настоянці не перевищує 10 мг на літр, що робить "Ксенту" безпечним та легальним продуктом. Купити Xenta за доступною вартістю може кожен, хто бажає познайомитися з чаклунським напоєм.
Опис класичного абсенту на основі артемізії:
- колір – прозорий, смарагдовий, з відтінками зеленого яблука та лайма;
- аромат – складний, насичений, анісовий, з нотами прянощів та полину;
- смак – терпкий, обволікаючий, гармонійний, з виразною полиновою гіркотою та насолодою лакриці;
- післясмак – м'який, освіжаючий, з присмаком спецій, цитрусів та ментолу.
У лінійку торгової марки Xenta входять полегшений абсент Distilled міцністю 50 ° та Superior - подарунковий варіант преміум-класу з гілочкою полину в пляшці.
Як правильно пити нерозбавлений абсент Xenta?
Відчути традиційний полиновий смак настоянки від бренду Xenta вдасться при дегустації у нерозбавленому вигляді на аперитив. Найоригінальніший спосіб подачі абсенту – із запаленням. Стопку наповнюють абсентом, підпалюють, дають погоріти кілька секунд, після чого полум'я задувають, а напій випивають на єдиному вдиху.
Інші варіанти розпивання:
- Французький метод. Використовується барна ложка з отворами або звичайна вилка. У келих наливають Xenta, зверху поміщають ложку (або вилку), на неї кладуть шматочок тростинного цукру. Цукор поливають крижаною водою – її обсяг має бути в 3 рази більшим за обсяг абсенту. У міру помутніння настоянки та вивільнення ефірних олій смак абсенту стане м'якшим.
- Чеський метод. Над порожнім келихом встановлюють ложку з отворами, кладуть шматочок цукру та крізь нього наливають Xenta. Потім рафінад підпалюють, дають сиропу стекти і додають абсенту холодну воду (три частини).
- Спосіб «Дві склянки». Стопку заповнюють «Ксентою» і ставлять на дно високої широкої склянки. У чарку повільно вливають дуже холодну воду, намагаючись потрапляти на дно судини. Коктейль буде готовий у той момент, коли в стосі залишиться одна вода.
Для дегустації розведеного абсенту підходять барні склянки, для подачі настою у чистому вигляді – стоси об'ємом 50 мл. Якщо вибираєте спосіб підпалювання, візьміть жароміцний посуд, який не розтріскається під дією полум'я.
Розбавити феноменально високу міцність «Ксенти» допоможуть безалкогольні напої – лимонад, апельсиновий та ананасовий соки, лимонний тонік, содова вода.
З якими продуктами поєднується італійський абсент?
Закуска, подана разом із абсентом, пом'якшить смак напою і дозволить дегустатору швидко сп'яніти. Відповідним супроводом до настоянки Xenta будуть фрукти - виноград, часточки яблук, апельсинів, груші, присипані цукром і корицею. Фруктова насолода елегантно відтіняє гіркоту Xenta і робить зрозумілішим її пряний смак.
Гармонічним буде поєднання абсенту «Ксенту» з:
- гірким шоколадом;
- пшеничними крекерами;
- твердим солоним сиром;
- гострим чеддер;
- оливками;
- мідіями та гребінцями;
- маринованими грибами;
- шматочками коричневого цукру.
Популярний варіант закуски - часточка лайма, присипана чайною ложкою цукру. Наголосити на італійському походження абсенту Xenta допоможуть в'ялені помідори, приправлені прованськими травами.