Плануєш приємні посиденьки, але не знаєш, що смачненького взяти під обране вино? Ну, тут ми тобі зараз швиденько допоможемо визначитися, яка закуска найкраще підійде до вина, бо ми добре знаємося на цьому і завжди раді допомогти. Тож ось тобі ТОП-5 простих і смачних закусок, які ідеально підійдуть до різних сортів вина. Ці смаколики не потребують складних і довгих приготувань, але гарантовано порадують тебе і твоїх гостей.
Скуштуй, тобі точно сподобається!
Брускетта з помідорами чері та базиліком
Ось така закуска у класичному італійському стилі чудово доповнить легкі білі вина, наприклад, Піно Гріджо або Совіньон Блан. Брускетта з томатами й базиліком — це дуже смачно і трохи пряно — завдяки запашним листочкам свіжого базиліку. А ще — доволі ситно. Тож якщо ти плануєш довгенькі посиденьки із друзями, і хочеш пригостити їх вином та цікавими наїдками, спробуй саме таку комбінацію напоїв та закуски.
Інгредієнти:
- французький багет
- помідори чері
- свіжий базилік
- оливкова олія
- часник
- сіль
Візьми хрусткий багет та наріж його кружальцями завтовшки десь 1,5-2 см. Злегка обсмаж їх на сухій пательні з обох боків, щоби поверхня хліба трохи прихватилася легким рум’янцем.
Зубчик часнику очисти від лушпайок та розріж навпіл, і цією половинкою трішки натри обсмажені хлібці. Викладаємо на них порізані навпіл помідорки чері й декілька дрібних листочків базиліку. Додаємо кілька крапель оливкової олії та трохи підсолюємо.
Канапки з лососем, лимоном і свіжим кропом
А ось до легких сортів рожевого вина ми можемо порадити приготувати канапки з копченим лососем, лимоном та свіжим кропом. Вони мають пікантний смак і чудово доповнюють такі напої. З яким саме вином вони найкраще поєднаються? Варіантів багато. Наприклад, із рожевим, виготовленим на основі Піно Нуар. Або з Розе із винограду сортів Ширас та Гаме.
Інгредієнти:
- нарізаний тостовий хліб, багет або хлібці
- тонко напластований копчений лосось
- кілька скибочок лимона
- кілька гілочок свіжого кропу
На шматочки хліба красиво розклади тонкі пластики риби. Капни по одній крапельці лимонного соку на кожну канапку — це надасть їм свіжої пікантної нотки. Прикрась кожен шматочок крихітною гілочкою кропу.
Сирні рулетики з в’яленими вишнями
А ось якщо ти хочеш запропонувати своїм гостям червоне вино з яскравим фруктовим ароматом і високою кислотністю, то до нього відмінно підійдуть сирні рулетики з в’яленою вишнею або черешнею. Така закуска вдало доповнить смак вина, а її ніжна вершково-сирна м’якість приємно урівноважить характерну кислинку.
Інгредієнти:
- твердий сир, нарізаний тонкими широкими скибочками
- м’який білий сир — брі або камамбер
- в’ялені вишні або черешні
- бамбукові зубочистки або шпажки
Пластинку твердого сиру акуратно намасти з одного боку тонким шаром м’якого сиру — камамберу або брі. Поклади зверху кілька в’ялених ягідок та обережно згорни рулетиком. Зафіксуй рулетик пластиковою або бамбуковою шпажкою.
Міні-капрезе на помідорах чері
Яка страва добре підійде до легкого червоного вина на кшталт Мерло або К’янті? Правильно, капрезе. А хто сказав, що капрезе має бути звичайним? Ми, наприклад, пропонуємо інший варіант, і навіть не порційний, а так — на один укус. Зате який смачний укус!
Інгредієнти:
- моцарела
- помідорки чері
- листочки свіжого базиліку
- шпажки
Для такої закуски на шпажках можна взяти звичайну моцарелу і нарізати її невеличкими кубиками, а можна обрати міні моцарелу (маленькі такі кульки) — як тобі буде зручніше та смачніше. Отже, нанизуємо на шпажку листочок базиліку, помідорку чері та шматочок чи кульку моцарели, а потім ставимо або кладемо наші «шашлички» на сервірувальну тарілку.
Оливки з розмарином та лимонною цедрою
І наостанок ось тобі ще один варіант закуски для вина, цього разу майже повністю універсальний. Так, це частування добре поєднується з будь-яким вином — хоч із білим, хоч із червоним або рожевим. Тому це безпрограшний варіант для будь-якого застілля. І тим паче для спонтанних посиденьок із друзями, коли треба нашвидкуруч організувати щось смачненьке попоїсти під пляшечку винця.
Інгредієнти:
- зелені оливки
- чорні оливки
- гілочка свіжого розмарину
- трохи лимонної цедри
- шпажки
Отже, беремо оливки без кісточок, акуратно встромляємо в кожну з них один маленький листочок розмарину та часточку лимонної цедри. Нанизуємо на кожну шпажку по дві чи чотири оливки так, щоби кольори чередувалися. Готово!
Ну що, тепер ти маєш у своєму арсеналі смачненьких рецептів ще п’ять цікавих варіантів частування під вино. Вони не потребують якихось особливих інгредієнтів або клопіткої підготовки, тож зробити такі смаколики можна легко та дуже швидко.
Ну а де купувати якісне вино, ти знаєш і так — в інтернет-магазині BAYADERA.UA на тебе чекає величезний вибір вина за приємними цінами. У нас є цікаві варіанти на будь-який смак, а якість ми завжди гарантуємо.
Тож заглядай до нас на вогник за смачненьким-солоденьким.