Прийнято вважати, що віскі найкраще поєднується з копченостями, стейками, морепродуктами та м'яким сиром. Але справжні гурмани знають, наскільки різноманітними бувають сорти та смаки цього міцного напою. Отже список закусок можна розширити іншими, причому несподіваними поєднаннями. Чому б не скуштувати віскі з морозивом? Тим паче, що у кожного сорту улюблених ласощів знайдеться ідеальна пара у світі скотчу та бурбону.
Ваніль
Зробити ванільне морозиво пікантним та незвичайним допоможе класичний смак купажованого віскі. Викладіть у креманку кілька ложок холодних ласощів і додайте половину стопки купажованого віскі. Зверніть увагу, як морозиво посилює класичний смак віскі.
Солона карамель
Морозиво зі смаком солоної карамелі оригінальне саме собою. Тому десерт точно витримає випробування міцним алкоголем, особливо якщо це бурбон преміального класу – такий, як Bulleit «95 RYE». Підсолена карамель складе відмінну пару складному пряному смаку з довгим солодкуватим післясмаком.
Пломбір
Ми любимо пломбір за приємний вершковий смак, що повільно тане у роті. Підкресліть маслянисту текстуру морозива за допомогою односолодового віскі зі Спейсайду The Singleton. Десерт можна дегустувати закусуючи – це відмінний діжестив для веселої компанії. Якщо ви новачок у світі скотчу, це комбо підійде ідеально.
Крем брюле
Така ж історія з морозивом крем-брюле, що отримало назву за однойменним французьким десертом. Палений цукор надає смаку морозива інтенсивні карамельні ноти. Тому смак віскі має бути «виразний», краще витриманий. Спробуйте комбінацію крем-брюле з White Horse п'ятирічної витримки, тим паче, що напій прийнято подавати охолодженим. Додавайте морозиво у келих або навпаки – віскі в креманку з десертом.
Шоколадне
Морозиво із шоколадним смаком вважається самодостатнім. Але що заважає наблизити його до ідеалу? Комбо шоколадного морозива з віскі Bell's Original – сміливий, але такий смачний експеримент! У напої практично не відчуваються димні ноти, зате є фрукти, горіхи та прянощі, що чудово доповнять шоколад. До речі, в ароматі можна почути ноти імбирного пирога – як відмовитися від такого десерту?!
Фісташкове
Будь-яке горіхове морозиво, зокрема фісташкове, має яскравий смак. Тому для цього поєднання потрібно підібрати віскі, що не загубиться між ложками прохолодного десерту. Напевно, найкраще підійде Johnnie Walker Black label. Його насичений багатошаровий смак наповнений густим димним солодом, що виступатиме пікантним фоном для фісташок.
А як щодо коктейлю?
Тепер ускладнимо завдання та спробуємо приготувати коктейль з віскі та морозивом. Візьміть 150 г ванільного пломбіру, 50 мл віскі, 15 мл жирних вершків та 10 мл цукрового сиропу. Збийте віскі з морозивом, додайте вершки та сироп. Вилийте масу в склянку, наповнену колотою кригою, і прикрасьте шоколадною стружкою. Готово!
А яке поєднання, на вашу думку, буде найцікавішим? Діліться враженнями від дегустації та пропонуйте свої цікаві комбо.