Найпопулярніший інгредієнт в коктейлях - не алкоголь, а цукровий сироп. Тому давайте розберемо, як його готувати і які ще є види сиропів для коктейлів.
Цукровий сироп (простий сироп, Simple syrup)
- 1 частина питної води
- 1 частина цукру.
Насип цукор в невисокий стакан і в такий самий стакан налий води. Постав каструлю на вогонь, висип цукор і залий водою. Ложкою помішуємо поки весь цукор не розчиниться. Як тільки зникли кристалики цукру - знімаємо каструлю з вогню і даємо рідині охолонути. Для зручності переливаємо у пусту пляшку, яку можемо закрити. Важливо: у нас немає задачі закип’ятити воду, більше того, доводити до кипіння взагалі не можна. Цукор розчиниться вже при температурі 60-80 градусів, тому воду потрібно брати питну, не з крану.
Термін зберігання: 1 місяць у холодильнику.
Концентрований цукровий сироп (Rich simple syrup)
Це майже те саме, що і цукровий сироп, тільки з іншими пропорціями.
- 2 частини цукру
- 1 частина води
Метод приготування такий же. Цей сироп вважається звичайним цукровим сиропом в барах Великобританії, тому якщо ви полюбляєте коктейлі створені на туманному альбіоні - готуйте цукровий сироп 2 до 1.
Термін зберігання: 1 місяць у холодильнику.
Переходимо до складних сиропів.
Імбирний сироп
- 250 грам свіжого імбиру (кореню імбиря)
- 240 мл окропу
- 250 грам цукру
Корінь імбиру потрібно помити і тонко нарізати. Потім імбир помістити в блендер, додати окріп та цукор. Перемішати в блендері, процідити через дрібне сито. Колір такого сиропу може бути не прозорим.
Термін зберігання: 1тиждень у холодильнику.
Імбирно-медовий сироп
- 500 мл меду
- 500 мл води
1 паличка кориці- 200 грам імбиря
Воду та мед потрібно налити в каструлю і поставити на вогонь. Додати паличку кориці і мілко-нарізаний імбир (корінь імбиря). Далі варимо 30 хвилин, чекаємо поки охолоне і проціджуємо в зручну тару.
Цей сироп ідеально підійде для любителів коктейлю Пеніцелін, він чудово замінить 2 інгридієнти - мед і імбирний сироп.
Термін зберігання: 1 тиждень у холодильнику.
Малиновий сироп
- 335 г свіжої чи високоякісної замороженої малини
- 240 мл води
- 250 г цукру
Малину повільно варимо у каструлі середнього розміру, доки з ягід екстрагується сік, і вода стане однакового кольору з малиною. Це може зайняти 5-10 хвилин. Проціди суміш через сито надавлюючи на ягоди. Далі бартендери рекомендують профільтрувати сік крізь кавовий фільтр, аби його очистити і зробити прозорим. А потім, до гарячого соку додай цукор і перемішуй до розчинення. Зачекай поки сироп охолоне та перелий в зручні пляшечки.
Термін зберігання: до 3 тижнів у холодильнику.
Ананасовий сироп
- 480 г ананасу обрізаного з обох кінців
- 360 мл цукрового сиропу
Ананас потрібно очистити від шкірки, розрізати на скибки по 2 см, які ще порізати на 6 клиноподібних кусочків. Ананас потрібно змішати з цукровим сиропом у великій мисці і залишити в холодильнику на 4-24 години для мацерації. Час від часу потрібно перемішувати фрукти надавлюючи на них. Далі цю суміш потрібно процідити через сито в чисту миску надавлюючи черпаком на фрукт, щоб вийшло більше соку. Потім перелий по пляшкам і став у хлолодильник. Цей сироп ідеально підійде для приготування ваших тікі-коктейлів.
Термін зберігання: 1 тиждень.
Міксуйте свої кращі коктейлі разом із BAYADERA.UA!