banner
Поради

Прості і складні сиропи для коктейлів: як приготувати в домашніх умовах

calendar
views 8 563 перегляди

Найпопулярніший інгредієнт в коктейлях - не алкоголь, а цукровий сироп. Тому давайте розберемо, як його готувати і які ще є види сиропів для коктейлів.

Цукровий сироп (простий сироп, Simple syrup)

  • 1 частина питної води
  • 1 частина цукру.

Насип цукор в невисокий стакан і в такий самий стакан налий води. Постав каструлю на вогонь, висип цукор і залий водою. Ложкою помішуємо поки весь цукор не розчиниться. Як тільки зникли кристалики цукру - знімаємо каструлю з вогню і даємо рідині охолонути. Для зручності переливаємо у пусту пляшку, яку можемо закрити. Важливо: у нас немає задачі закип’ятити воду, більше того, доводити до кипіння взагалі не можна. Цукор розчиниться вже при температурі 60-80 градусів, тому воду потрібно брати питну, не з крану.

Термін зберігання: 1 місяць у холодильнику.

Концентрований цукровий сироп (Rich simple syrup)

Це майже те саме, що і цукровий сироп, тільки з іншими пропорціями.

  • 2 частини цукру
  • 1 частина води

Метод приготування такий же. Цей сироп вважається звичайним цукровим сиропом в барах Великобританії, тому якщо ви полюбляєте коктейлі створені на туманному альбіоні - готуйте цукровий сироп 2 до 1.

Термін зберігання: 1 місяць у холодильнику.

Переходимо до складних сиропів.

Імбирний сироп

  • 250 грам свіжого імбиру (кореню імбиря)
  • 240 мл окропу
  • 250 грам цукру

Корінь імбиру потрібно помити і тонко нарізати. Потім імбир помістити в блендер, додати окріп та цукор. Перемішати в блендері, процідити через дрібне сито. Колір такого сиропу може бути не прозорим.

Термін зберігання: 1тиждень у холодильнику.

Імбирно-медовий сироп

  • 500 мл меду
  • 500 мл води
  • 1 паличка кориці
  • 200 грам імбиря

Воду та мед потрібно налити в каструлю і поставити на вогонь. Додати паличку кориці і мілко-нарізаний імбир (корінь імбиря). Далі варимо 30 хвилин, чекаємо поки охолоне і проціджуємо в зручну тару.

Цей сироп ідеально підійде для любителів коктейлю Пеніцелін, він чудово замінить 2 інгридієнти - мед і імбирний сироп.

Термін зберігання: 1 тиждень у холодильнику.

Малиновий сироп

  • 335 г свіжої чи високоякісної замороженої малини
  • 240 мл води
  • 250 г цукру

Малину повільно варимо у каструлі середнього розміру, доки з ягід екстрагується сік, і вода стане однакового кольору з малиною. Це може зайняти 5-10 хвилин. Проціди суміш через сито надавлюючи на ягоди. Далі бартендери рекомендують профільтрувати сік крізь кавовий фільтр, аби його очистити і зробити прозорим. А потім, до гарячого соку додай цукор і перемішуй до розчинення. Зачекай поки сироп охолоне та перелий в зручні пляшечки.

Термін зберігання: до 3 тижнів у холодильнику.

Ананасовий сироп

  • 480 г ананасу обрізаного з обох кінців
  • 360 мл цукрового сиропу

Ананас потрібно очистити від шкірки, розрізати на скибки по 2 см, які ще порізати на 6 клиноподібних кусочків. Ананас потрібно змішати з цукровим сиропом у великій мисці і залишити в холодильнику на 4-24 години для мацерації. Час від часу потрібно перемішувати фрукти надавлюючи на них. Далі цю суміш потрібно процідити через сито в чисту миску надавлюючи черпаком на фрукт, щоб вийшло більше соку. Потім перелий по пляшкам і став у хлолодильник. Цей сироп ідеально підійде для приготування ваших тікі-коктейлів.

Термін зберігання: 1 тиждень.

Міксуйте свої кращі коктейлі разом із BAYADERA.UA!

Довідкова стаття, основана на експертному погляді автора.

Iнші
{{ title }}
Додавання товару в кошик
image
{{productInfo.name}}
{{attributesString}}
Пляшка {{productInfo.volume}}
1 шт {{totalPriceRound}}{{totalPrice}}
від {{actionQuantityFirst || actionQuantitySecond}} шт {{ this.productActionInfo.actionPriceFirst || this.productActionInfo.actionPriceSecond }}₴
{{priceAPiece}} ₴ / шт.
Оптова ціна
Додати {{ this.productActionInfo.actionQuantityFirst }} за ціною {{ this.productActionInfo.actionPriceFirst }} ₴ / шт.
Додати {{ this.productActionInfo.actionQuantitySecond }} за ціною {{ this.productActionInfo.actionPriceSecond }} ₴ / шт.