Фирменный магазин алкоголя

banner
Интересные факты

​Як і чому Cointreau став знаменитим

calendar
views 1 055 просмотров

Cointreau — це один з найвідоміших світових лікерів. Що ж зробило його таким знаменитим? Зануримося трішки в історію та простежимо успіх Cointreau.

Як народився?

Історія Cointreau почалася у містечку Анже у Франції. Брати Едуард-Жан та Адольф Куантро мали власну кондитерську і потребували для випічки натуральних лікерів, яких тоді майже не було. Як казав Барні Стінсон, «виклик було прийнято».

У 1849 році вони запустили невелику ґуральню Cointreau & Cie SA. Першим напоєм був не всім відомий нині трипл-сек, а вишневий лікер. Та брати не зупинилися на цьому, вони хотіли створити щось велике. Особливо, Едуард.

Він подорожував Європою, відвідував ґуральні та багато спостерігав. Витратив, здавалося, вічність, щоб віднайти саме той унікальний рецепт.

Тоді часто робили настійки на шкірці гірких апельсинів, та Куантро пішов далі. Едуард взяв чотири різні види апельсинів та використав за основу нейтральні спирти, тоді як на той час все настоювали на бренді. Ця нейтральна основа дала апельсинам можливість по-справжньому проявити себе. В результаті вийшов кришталево-чистий насичено-цитрусовий лікер, а не коричневий, як тогочасні аналоги.

Це сталося у 1875 році — майже 30 років було витрачено на створення. Наполегливо, еге ж?


Види Cointreau

L`Unique

Це саме той апельсиновий лікер, який вражав ще півтори сотні років тому. Досі зберігається унікальна рецептура і відповідно неповторний смак.

Створюють його із цедри солодких та гірких апельсинів. Цедра настоюється на спирті, потім спирт повільно дистилюють та додають цукровий сироп. Апельсинові ефірні масла передають напою свій багатогранний аромат з відтінками фруктів та білих квітів. Апельсиновий смак у перші секунди здається м'яким, але незабаром набуває пікантної гостроти, що продовжується у тривалому цитрусовому післясмаку.

Noir

Поєднання класичного лікеру Cointreau та витриманих коньячних спиртів Rémy Martin. Має характерну для коньяку оксамитовість та властиву цитрусам свіжість. Аромат багатий ванільними та горіховими тонами, а смак полонить букетом свіжих цитрусів, волоських горіхів і мигдалю. Blood Orange

Відрізняється від класичної версії додаванням цедри червоних апельсинів з острова Корсика. Загалом до складу напою входять три різновиди апельсинів – солодкі, гіркі й рідкісні червоні. Ідеальний баланс гіркоти, кислинки й солодкості відчувається у гладкому смаку лікеру, що перетікає у свіжий фруктовий післясмак.


Як та з чим пити Cointreau?

Лікер обов’язково варто спробувати сольно, аби відчути всю палітру цитрусових відтінків. У чистому вигляді вживається як аперитив з додаванням льоду та лайму.

В міксах гармонійно поєднується з лимонним соком, текілою, коньяком і джином.

Cointreau є ключовим інгредієнтом багатьох коктейлів:

  • Маргарита
  • Космополітан
  • Май Тай
  • Сайдкар
  • Лонг Айленд
  • Б-52

Якщо говорити про закуски, то гарним доповненням до лікеру стануть фрукти та десерти.

Cointreau — це саме той напій, який точно має бути в твоєму барі. З допомогою нього можна урізноманітнити будь-який коктейль, його можна додавати в глінтвейн, чай та навіть каву. BAYADERA офіційно співпрацюємо з брендом, тому в оригінальності та якості можна не сумніватися!



1

Справочная статья, основанная на экспертном мнении автора.

Другие
{{ title }}
Добавление товара в корзину
image
{{productInfo.name}}
{{attributesString}}
Бутылка {{productInfo.volume}}
1 шт {{totalPriceRound}}{{totalPrice}}
от {{actionQuantityFirst || actionQuantitySecond}} шт {{ this.productActionInfo.actionPriceFirst || this.productActionInfo.actionPriceSecond }}₴
{{priceAPiece}} ₴ / шт.
Оптовая цена
Добавить {{ this.productActionInfo.actionQuantityFirst }} за ценой {{ this.productActionInfo.actionPriceFirst }} ₴ / шт.
Добавить {{ this.productActionInfo.actionQuantitySecond }} за ценой {{ this.productActionInfo.actionPriceSecond }} ₴ / шт.